Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Θέρμανση με αέρα: Τι είναι; Πως λειτουργεί και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της;

Ένα σύστημα θέρμανσης με αέρα επιτρέπει σε ολόκληρη την κατοικία να θερμανθεί  χάρη σε αγωγούς που δεν απαιτούν εργασίες τοιχοποιίας.


Πώς λειτουργεί;

Ο ζεστός αέρας που παράγεται από το τζάκι ή τη σόμπα διοχετεύεται από έναν ανεμιστήρα σε αγωγούς που φτάνουν κάθε δωμάτιο και γίνονται απλά, γρήγορα και οικονομικά

Τα πλεονεκτήματα της....

Η θέρμανση με αέρα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να ζεστάνετε πολύ γρήγορα τα δωμάτια όπου περνάνε τα κανάλια αέρα και είναι ιδανική λύση  για τα εξοχικά και για τα σπίτια που δεν έχουν καλοριφέρ. Επίσης μπορούν να τοποθετηθούν και σε σπίτια που έχουν ήδη κεντρική θέρμανση με σκοπό την μείωση της κατανάλωσης του πετρελαίου/αερίου ή για να παρέχουν θερμότητα τις ώρες που η κεντρική θέρμανση είναι κλειστή  ή το φθινόπωρο και την άνοιξη.Μπορεί να προστεθεί και boiler εξασφαλίζοντας δωρεάν ζεστό νερό χωρίς να αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου, και με  δυνατότητα ηλεκτρικής λειτουργίας, όταν δεν λειτουργεί το τζάκι.

Τα τζάκια με αέρα είναι εξοπλισμένα με ένα αποκλειστικό ενσωματωμένο υγραντήρα, ώστε να κάνει τον αέρα στο σπίτι σας υγιή και να αποτρέψει  φυσιολογικά προβλήματα που  σχετίζονται με τον ξηρό αέρα, όπως πόνος στο λαιμό, αλλεργίες, κ.λ.π.

Πηγές: fire blue, ecompellet, estianet, artfire, oikofire, k-evo, thermotechniki, thermansipress, viokatoikia