Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Ποια ενεργειακή εστία να επιλέξω;;;

Για να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κάνει την σωστή επιλογή για το σπίτι, το γραφείο, το μαγαζί ή το εξοχικό μας θα πρέπει αρχικά να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό για να μας δώσει τα φώτα του. Υπάρχουν ωστόσο κάποια στάνταρ που μπορούν κάπως να προσανατολίσουν προς την ιδανικότερη επιλογή!


Τι πρέπει να έχω κατά νου:

• Πόσο χώρο θέλω να ζεστάνω.

Υπάρχουν εστίες οι οποίες μπορούν να ζεστάνουν μέχρι από 60m2 έως και 250m2 χώρους, γι' αυτό και οι επιλογή μας πρέπει να είναι σύμφωνα με τον χώρο που θέλουμε να ζεστάνουμε. Η εστία όμως δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ αδύναμη για τον χώρο μας, γιατί θα χρειάζεται να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ για μεγάλα χρονικά διαστήματα, το οποίο θα μειώσει το χρόνο ζωής της, αλλά ούτε και πάρα πολύ ισχυρή γιατί θα υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά, να λερώνετε το τζάμι, τα τοιχώματα, η καπνοδόχος και γενικότερα να μην έχουμε μια σωστή λειτουργία.

• Τι αισθητική θέλω να έχω.

Η αισθητική είναι το πιο υποκειμενικό και ρευστό πράγμα για ένα τζάκι. Επηρεάζει και επηρεάζετε κατά κύριο λόγο από την επένδυση του. Κλασσικό, Χωριάτικο, Παραδοσιακό, Μοντέρνο, Πρωτοποριακό. Ίσιο, Καμπύλο, Πρισματικό, Τετράγωνο, Μακρόστενο, Γωνιακό ή Κεντρικό. Η τελική αισθητική, το τελικό σχέδιο δηλαδή, είναι και αυτό ένας παράγοντας για το ποια ενεργειακή εστία να διαλέξουμε.

• Πόσα χρήματα μπορώ να διαθέσω

Ένας άλλος, και πολύ βασικός παράγοντας, που επηρεάζει την τελική επιλογή μας, είναι το κόστος. Στην εταιρία μας υπάρχουν εστίες κάθε οικονομικού επιπέδου.


Πηγές: fire blue, ecompellet, estianet, artfire, oikofire, k-evo, thermotechniki, thermansipress, viokatoikia